Mine tips til karusser

Grove Specimen karusser

Karussefiskeri og specielt fiskeriet efter de helt store specimenfisk er nok noget af det vanskeligeste inden for det danske medefiskeri, de kan til tider drive en til vanvid, og være ufattelige svære at få til at hugge reelt.

Men det er endnu en af de dejlige udfordringer man som medefisker oplever, og når det så kulminere engang imellem er følelsen bare extra dejlig.

 

Nr 1: Karusserne kan fanges hele året rundt, men mine egne erfaringer siger mig at topmåneder klart er: Maj – Juni – Juli – August.

Nr 2: Mit valg til krogagnen er altid maddikker, alm. dåsemajs, eller gummi (fake majs) eller de helt små bollies.

Nr 3: Mit foder har altid en del grove partikler i Bl. (Tench og Carcio fra sensas samt BigFish og Tench fra Browning, og jeg farver altid foderet mørke rødt (kan ikke forklare hvorfor men det har jeg bare haft held med gennem årene)

Nr 4: Hvis det kun er en aftentur starter jeg med 4-6 små kugler, derefter kun majs resten af aftenen evt. toppet med lidt pellets, vil ikke mætte fiskene på de få timer fiskeriet skal vare.

Nr 5: Det er straks noget andet, hvis der skal fiskes morgenfiskeri i sommer månederne, der er de bare max sultne om natten og om morgenen, så hvis jeg har mulighed for at fodre, vil den typisk bestå af 13-15 små kugler samt lidt majs og pellets – Aftenen før.

Nr 6: Mine hovedline er Ø 0,16 og forfang typisk Ø 0,14 og ned til Ø 0,10 – Men igen handler det om du fisker dagfiskeri hvor du skal ned i diameter, eller fisker du sen aften/tidlig morgen kan du snilt (ligesom ved Karper, sudere) tillade dig at benytte lidt grovere liner - Det samme gør sig gældende med flådvalget og kroge,

Nr 7: Karusserne hugger ultra følsomt og er virkelige nogle nussehoveder, så det er vigtigt at flådet er følsomt og kan registrere selv de mindste bevægelser, typisk går flådet lige ned 2-3mm og bliver så ellers bliver stående, der giver jeg ihvertifald tilslag, for de kan simpelthen stå med majsen i munden og tygge på den uden man kan se det, så hellere et tilslag for meget end den når at spytte agnen igen – He he.. mht. til placering af blyet, har jeg alt samlet i en olivetti og kun et enkelt naphagl i str. 1 og typisk 2-5 cm fra krogen, og justrer det ind så naphaglet fisker 1/2-1 cm over bunden som udgangspunkt.

Nr 8: Selvfølgelig har det noget med held at gøre (LIGESOM AT DELTAGE I EN KONKURRENCE OG TRÆKKE DEN RIGTIGE PLADS) Men den vigtigste faktor er nu at der er karusser i vandet det siger sig selv, og at de skal fanges på det rigtige tidspunkt på døgnet - 1 effektiv fisket time en tidlig sommer morgen er nok lige så givtig som en 8-10 timer fisket midt på dagen, hvor de typisk har munden totalt lukket, mens i andre vande er de mest aktive om natten og skal fiskes med lysflåd eller bundmede med bidmeldere monteret, det ved jeg gutterne fra www.JyskSpecimen.dk har succes med.

Nr 9: Et sjovt eksempel på at karussefiskeri er rigtigt spændende, det oplevede Ulrik Møller og undertegnede i en mellemdyb sø, hvor vi ville fange lidt karusser og andet godt – Men det mærkelige ved netop denne tur som står helt klart i hukommelsen var at vi fangede dem 1 meter over bunden og vi fangede rigtig mange omkring de 20 kilo, dette er desværre ikke gentaget siden, så der er nok ikke noget facit.

Se 6 af mine helt store karusser blive genudsat igen: http://youtu.be/v2UFk7x0V-s

Best Regards / Allan🙂

 © Copyright 2020 / All Right Reserved

www.allans-medeside.dk

Mvh.. Allan Nielsen