Havørred på 58 cm

Dejlig opgangsørred

August 2010

De sidste dages fornuftig fiskeri havde givet mig totalt gejst til mere, og ydermere at peer havde sms`et at han havde fået en flot havørred på 65 cm og 2,625 kg lidt efter middag, som jeg lige var forbi og beundre + måle + veje, jeg kørte senere om til åen sidst på eftermiddagen med friske orm som selvfølgelig skulle dyppes, det var endnu en dag hvor det startede ret sløvt, med div. småfisk, men opgive - fandme nej.

Da går ikke ret meget mere end 10 minutter inden jeg kroger en halv meter + flot hanfisk som jeg desværre smider inden ved netkanten øv øv, jeg fortsætter ca 25 meter længre nedstrøms, da kommer jeg til en forsnævering i åen hvor den render rigtigt stærkt, jeg sender ormen ned inden ved egen bred, pludselig forsvinder flådet i et slurp, jeg giver tilslag, og fisken pisker rundt både op-nedstrøms, stadig mens den går dybt (Typisk med orm fisket ved bunden) jeg får stille og roligt ført fisken hen til et sted hvor jeg ved kan træde et skridt ud i åen, hvor den glider ind til nettet.

Jahuu endnu en flot fisk i rigtig god kondition, og dagen er reddet, jeg får den hurtigt målt til 58 cm og vejet den til 2,15 kg, jeg ringer til peer og han kommer forbi og tager billeder, og snakker videre om denne dejlige dag ved åen.

Havørred på 49 cm

Nyopstegen havørred

August 2010

Med al den regn det havde givet de sidste dage, skulle der simpelthen fiskes på fuld skrue, ville give strækket 2 1/2 times fiskeri idag og rigtigt få gennemfisket det, det tegnede ikke rigtigt til at blive dagen hvor det ville lykkedes for mig, for da jeg havde fisket mit stykke af i åen, og havde fået plukket næsten alle mine orm af småfisk.

Hørte jeg en rigtigt god hvivel i svinget bag mig som ellers aldrig havde kastet nogen fisk af til mig endnu, derfor kaster jeg forsigtigt ormene og flådet et 2-3 meter opstrøms om bag fisken, og lader den så drive stille og roligt ned forbi hvor hvivlen var, flådet går hurtigt under og jeg giver et resolut modhug, den blankfisk fighter bare for vildt, i nettet kommer den dog og kan beundre den totalt blanke fisk som jeg får målt til 49cm og 1,15kg og dagen var reddet.

Havørred på 61 cm

Selvudløser billed

August 2010

Så blev det sensommer og der var kommet den tilpasse mængde nedbør til at åen var gået over sin bredder flere steder, det skulle selvfølgelig lige udnyttes denne dag.

Jeg fiskede med orm men der gik et godt stykke tid inden der skete noget, men pludslig hoppede flådet, som om det var en af åens mindre fisk der forsøgt sig, jeg prøver nogle gange uden held, indtil det rigtige modhug sidder der, fisken fuldte med dybt og roligt ind foran benene af mig, men da den nærmede sig overfladen, tog fanden ved den og gik nedstrøms ca. 10 - 15 m så efter lidt tumult får jeg den bugseret tilbage igen, den rullede stadig et par gange i overfladen nogle gange, før den blev medgørlig og klar til at blive nettet, på land kunne jeg betragte en flot havørred på 61cm & 2,2kg.

Havørred på 41 cm

Første fisk over målet i år

August 2010

Ville den gamle og jeg lige et smut i Åen og dyppe en orm, den smule nedbør vi havde fået den sidste uge havde desværre ikke fået den til at stige særligt meget.

Men fiskes det skulle der ihvertifald, vi fik hurtigt nogle småfisk, som hurtigt fik friheden igen, vi kom til en lille busk som hang ud over vandet, jeg lod flådet drive forsigtigt ned forbi, pludslig sagde det (slurp) og gennemløbs flådet gik under, jeg fik givet tilslag, og en kort fight kunne begynde, vi fik den målt til nøjagtigt 41cm, desværre havde den slugt krogen.

Så den måtte med hjem til naboen som jeg havde lovet frisk havørred.

50 kilo sudere

Totalt aktion på TAP`en

August 2010

Efter en del resultatløse ture efter opgangs havørreder til både min lokale Å og i kolding Å.

Kriplede det sku`for vildt i fingerne for at komme ud og få lidt aktion på take a`part stangen istedet i en af mine suder søer, det skulle være nu inden der blev sat ællinger ud, for så er det slut med at fiske der, jeg var ved søen kl. 04,30 og fik fodret med ca. 1 kg foder ,dåsemajs, klippet orm og selvfølgelig lidt pellet, der gik ikke mere end godt 10 minutter før jeg havde den første fisk på 1,3 kilo i sækken, derefter kørte det bare derudaf i hele 4,5 time, fordi jeg kunne holde dem på foderpladsen, var nok igen at solen ikke slog helt igennem skyerne på himlen, det regnede også godt ind imellem.

Jeg vejede fiskene løbene under fiskeriet i en plastikpose (nænsomt), for at slippe for at veje dem til sidst, jeg også have 2 keepnet i brug i dag, da fiskeriet endeligt sluttede ved 10,30 tiden, gjorde jeg fangsten op til nøjagtigt 50 kilo
fordelt på 62 stk suder + skaller.

Det er ny personlig rekord for antal suder på 62 stk fanget på 1 morgen, desværre var gennemsnits vægten kun på
800 gram idag, min 12 år gamle rekord for antal sudere var på 74 stk på 2 morgener, med et snit på 1,8 kilo.

4,5 kilo skrupper

Dejlig dag på vandet

August 2010

Ville Toddy og jeg lige prøve en lille tur til vores lokale vestfynske fladfiskespot, det skulle vise sig at blive en svær affære da fiskene ikke stod på de sædvanlige pladser, men vi fandt efterhånden lidt fisk på vanddybder mellem 2 og 4 meter vand, men det var sku hårdt arbejde i den bagende eftermiddags sol.

Vi gjorde fangsten op til ialt 4,5 kilo virkelige tykke skrupper fordelt på 13 fisk, hvoraf et par stykker blev genudsat.

25 kilo Brasen & Skaller

brasenen her vejede 4 kg

August 2010

Så blev det endelig sommerferie...


Så det ville jesper og jeg benytte til en medetur til det midtjyske, Da vi ankom sad der allerede et par kolding gutter på strækket, og vi kunne skuffede konstatere at de i ikke havde fået det helt store, så de valgte at pakke sammen, imens vi var ved at have pakket ud, så det øgede ikke troen på vores projekt, men fiskes det skulle der, de første par timer skete der ikke meget, men endelig efter 2 timers fiskeri kroger jesper en god brasen og derefter fik vi begge lidt brasen indimellem. Polestangen gav desværre kun skaller idag.

Vi fiskede sammenlagt i ca 6 timer. Hvor jesper fik en totalt vægt på 49 kg med den største brasen på 4,5 kg - (ny pr). Mens jeg fik 25 kg samlet. og min den største brasen vejede 4,0 kg, også (ny pr).

Tak til de brune bamser og Jesper for en super/klasse tur.

Suder på 3,0 kg

Virkelig en smuk suder

Juni 2010

Så var dagen kommet til at prøve søen, hvor jeg fik min personlige suderrekord på 3,3 kilo tilbage i 2008.

Jeg startede om aftenen med at fodre med 1 kg foder samt 1/2 dåse majs og et par forskellige tyber pellets, eneste aktivitet inden det blev mørkt var et par mindre karusser under halv kiloet, samt et par skaller, så jeg stod op ved 04.00 og gik i gang med fiskeriet, der var stadig ingen liv på pladsen, timerne gik og klokken blev 8.00 da rejste flådet sig pludselig  for derefter at gå under, jeg gav et kontant modhug, og min matchkæp flexede fuldstændig sammen, og en god fight kunne begynde, ca. efter 10-12 minutter kunne jeg nette et pragteksemplar af en suder på 3,0 kilo og 54 cm og dagen var reddet.

Det skulle vise sig at blive turens eneste suder, fik selvfølgelig også lige et par karusser samt nogle skaller mere i keepnettet.

10,65 kg sudere

5 pæne sudere

Maj 2010

Skulle blive dagen vi ville prøve lidt fiskeri efter suder i en privat sø for at se om de der havde overlevet isvinteren, vi startede ud på aftenen men der var absolut ingen tegn på fisk i søen overhovedet, så min makker kørte hjemad, jeg blev og ville selvfølgelig lige prøve morgenfiskeriet, det skulle jeg ikke fortryde, for jeg fik 5 suder på 1,9 - 1,9 - 2,1 - 2,15 og den største på 2,6 kg og 52 cm.

16 kilo karusser

24 karusser over det halve kilo

Maj 2010

Var jeg og en kammerat ude og prøve en ny sø, men der kom kun skaller i sækken der, så vi valgte at prøve en helt anden sø, det skulle vise sig at være en god ide`ihvertifald for mig for jeg fik 24 karusser over det halve kilo, med flere på 700 gram og et par på 750 gram, + en del skaller, ialt en samlet vægt på 16 kilo til mig, min kammerat fik kun en enkelt karusse idag på 750 gram + godt med store skaller.

Det er sku super fiskeri at fighte karusser på 10 meter take a`part og den lette elastik i toppen, grunden til det gode fiskeri var nok det overskyede og konstante regnvejr, jeg kunne dermed lokke dem til at hugge ordentlig i flere timer, for da solen brød igennem kunne jeg simpelthen ikke kroge dem mere, jeg smed de sidste 4 karusser, og så var det blevet tid til at pakke sammen, og genudsætte fiskene i deres rette element.

Rimter på 1,8 - 1,75 - 1.0 kg

Majs var agnen idag

Maj 2010

Havde jeg lige tid til en 3 1/2 timers tur i Odense Å her til aften, hvilket jeg ikke skulle fortryde, jeg fiskede match med stick flåd og brugte udlukkende kun majs som agn, da jeg ikke nåede i ækvator sport og købe maddiker inden de lukkede, jeg brugte ca 1 kg forfoder og en dåse majs i dag.

Fiskeriet startede også lidt sløjt med fisk der var meget svære at kroge, men det lykkedes mig alligevel at få nogle fine rimter på 1,80 - 1,75 og en på 1 kg  samt en skruppe + et hav af skaller samlet fik jeg 8 kg fisk i sækken idag.

Spejlkarpe på 3,0 kg

En fight maskine på Tapen

Maj 2010

Var jeg for første gang ude og lufte take a`parten i år, nemlig i en sø midt i odense, det startede ret sløvt med kun skaller og skimmers der ville hugge, men lige inden jeg pakkede sammen nåede jeg lige at lande en smuk spejlkarpe på 3,0 kg, og så var hele turen reddet.

Gedde på 4,3 kg - Odense Å

God dag i odense Å

Maj 2010

Ville vi 3 mand nemlig Willy, Peer og jeg deltage i odense Å`s årlige gedde konkurence, vi startede tidligt med at indfange nogle levende agn fisk, som vi kun må bruge den ene dag om året i åen.

Vi gik derefter igang med fiskeriet, de 3 første timer skete der ingen ting, pludselig råber Peer op, at han har en god fisk, så vi løber op til ham, og Willy nætter en fin gedde på 3,0 kg, en time senere får jeg et godt hug på skallen, og jeg lander en fin gedde på 4,3 kg & 83 cm, Willy mærker desværre ingen ting idag på hans frosne regnbuer.

Vi kører derfor op til indvejningen ca 13,15, men der er der allerede uddelt præmier, for konkurencen sluttede kl 13, vi regnede ellers med den sluttede kl 14, ærgeligt for min gedde ville ellers have sluttet på en 3 plads, efter vinderfisken som var på 10,6 kg og nr 2 vejede 9,6 kg, det kan man kun lære af næste gang, at læse programmet igennem.

2 X Havørreder på 50 cm

Flotte fisk fra nordfyn

April 2010

Valgte Willy og jeg at tage på fisketur sammen, det stod mellem bjørn Ø på sydfyn eller Æble Å på nordfyn, men vinden var rigtig god til nordfyn idag, så det valgte vi at gi chancen, for æbleø plejer at være rigtig god lige inden hornfiskene ankommer.

Han hentede mig kl. 6,00, og havde sin jolle med, vi kørte mod bogense havn men rampen var spærret med betonpiller, så vi kørte om til marinaen, fik betalt bompenge og sejlede op mod æbleø, halvvejs oppe gik vi i land på et par holme, og begyndte fiskeriet og allerede i 5 kast var der fast fisk til mig helt ude i kastet, havørreden målte 50 cm og 1,2 kg så min fisketur var sådan set reddet.

Willy vadede lidt længre ud til venstre på en ny holm, jeg fortsatte derimod hvor jeg lige havde fået en fisk, og ca 1/2 time senere får jeg endnu en havørred også helt ude i kastet, denne fisk måler pudsigt nok også 50 cm og vejer lidt mindre nemlig 1,15 kg, vi sejler videre op til æbleø på nordsiden, og prøver flere fede pladser men der sker absolut intet, så vi drager sydpå igen for at prøve flere lækre holme af men der sker intet, så vi sejler mod havnen igen.

Men alt ialt en kanon tur i det gode danske forårs vejr.

Drømme laksen der KUN fulgte efter !!!

Foto taget ved okkerudløbet, en lille bæk der går ud i varde Å

April 2010

Blev dagen hvor vi tog endnu en tørn i varde å, vi mødes med henrik hos peers onkel til engang morgenmad, snakken gik lystigt om dagens fiskeri.

Vi kørte mod det første stræk, hvor henrik dagen før havde fået en fin gedde som blev genudsat, vi fiskede strækket igennem uden af mærke noget.

Vi prøvede derfor en ny plads ved åen, hvor vi fiskede rigtigt koncentreret nedstrøms langs åen, vi nåede til et stort blødt sving hvor jeg blev stående lidt, peer og henrik fortsatte lidt længre væk, efter jeg havde fisket svinget godt af, lagde jeg lige et sidste kast forsigtigt spinneren over til en lille diskret busk, da jeg trak spinneren op fra dybet ved egen bred fulgte der en MONSTER LAKS efter spinneren med åben mund, men den valgte desværre at dreje af til siden for derefter at gå mod bunden igen,
 men jeg så lige så tydligt fiskens længde og højde kun 1 meter fra stangspidsen, fuck hvor var den GRANDE, jeg vil skyde den til omkring de 110 cm måske større og ca 20-25 cm i højden (mellem ca 10-14 kg vil jeg tro), jeg rystede simpelthen sådan at jeg ikke kunne fiske derefter, så satte mig så op på skrænten, for at få nerverne på højkant igen, og fik fumlet  walkie talkien op af lommen, og fik kaldt peer, men jeg kunne næsten ikke få fremkaldt nogle ord om hvad jeg mente, så de illede hen til mig for at se hvad der var sket : Jeg mumlede at jeg lige havde haft min LIVS LAKS bagefter, men heldigvis hvis man kan sige det sådan var den ikke blevet prikket af krogen eller blevet skræmt, så i håb om at den ville stille sig tilbage på standpladsen igen, må jeg indrømme at jeg blev i svinget de næste par timer, desværre blev det ikke til mere aktivitet denne dag til nogen af os, så vi valgte at køre hjemad.

Men sikken en oplevelse som jeg sent vil glemme, det gir mere blod på tanden !!
 
Opdatering - 20 April:

Få dage senere blev der fanget 2 laks ca 100-150 meter fra hvor jeg havde mit monster efter, den ene vejede 13,2 kg og var 113 cm, den anden vejede 14 kg og var 108 cm, det kunne sagtens have været en af disse (choc-choc)

Laks på 83 cm

Laksen blev selvfølgelig genudsat igen

April 2010

Så kom vi endelig til den 1. april, og efter flere aftener med diverse planlægning af hytte, mad, indkøb af grej og sammensætningen af personer, var vi klar til at tage afsted med forventningerne helt ude på tøjet, vi ankom til hytten onsdag eftermiddag : Kim, Birthe, lars, tom og jeg, vi fik købt et ugekort fordi det var lidt billigere til de 4 dage vi ville fiske der.

så kom vi til torsdag morgen, hvor vi stod op kl. 04.15 og fik fyldt thermo kanderne op smurt madpakker og selvfølgelig spist morgenmad, vi kørte mod åen, og var klar ved til at fiske kl. 06.00, det styrtede ned med regn, men fiskes det skulle der, efter en times tid stoppede regnen endelig, og jeg fik et massivt hug over på den modsatte bred, jeg troede ikke mine egne øjne for stangen flexede rigtigt godt, men ind til kanten kom laksen, der stadig gik tungt helt inde ved egen bred, så da den lagde sig op i overfladen, nettede kim den lynhurtigt, og vi råbte JEEES så de andre lystfiskere ved åen vendte sig om og kiggede, den var lynende blank, så vi fik den hurtigt målt til 83 cm og konstaterede at den skulle genusættes for jeg havde jo 3 dage endnu at fiske i, i håb om en større laks, for ved skjern Å må der kun hjemtages en laks pr. mand pr. sæson, da vi nåede middag krogede tom en rigtig fin havørred som han desværre smed inden ved egen bred, sansyligvis fordi vi bruger modhageløse kroge.

På 3. dagen havde vi udskiftning på holdet, for birthe, lars og tom kørte hjem, men så stødte palle (havørrederns skræk) og jens til holdet, men ligemeget hjalp det, der skete ikke meget mere på hele turen desværre.

Takker for alle sms`erne - Det varmer

ja det er bare verdensklasse med med sin første laks på land...

Video kan ses her: http://youtu.be/DrdepNPm_RA

Havørred på 51 cm

Vanvittig flot & blank Havørred

Marts 2010

Efter turen igår med 4 havørreder lige under målet, var turen atter kommet til en kysttur her på vestfyn, vi var tonny og lars og jeg som ville fiske lidt i eftermiddag, jeg så 2 gange der kom nogle hvivler lidt ude og begge gange spolede jeg hurtigt ind på hjulet for at lægge et forsigtigt kast om bag fisken, begge gange sagde det bang og der var fast fisk, men denne gang kunne jeg mærke at det var en rimelig god fisk som havde taget ophængeren.

Efter 15 fisketure i år med ialt 18 fisk + div. mistede fisk, kom der endelig en rigtig flot blank havørred i god kondition op til overfladen, vi fik hurtigt målt fisken til 51 cm og en vægt på 1,45 kg.

Havørred på 49 cm

Fint fiskeri efter isen den gik i fjorden

Marts 2010

Ville lige på en morgentur til kysten, denne stille men våde morgen, i 2 kast var der allerede fisk, en lige under målet, efter ca 10 min fiskeri kom der en lille diskret hvivel 15 mtr til højre fra mig, jeg lagde derfor hurtigt et kast ud over, vupti så var der en havørred på 49 cm, derefter smed jeg 2 fisk i ca.samme størrelse som vred sig af, jeg ringede derfor lige en kammerat op og spurgte om han ikke ville opleve lidt godt fiskeri, han ankom hurtigt og vadede ud til mig, jeg fik endnu en undermåler og min kammerat fik også hurtigt en undermåler, derefter døde fiskeriet & vi kørte hjemad.

I den hjembragte fisk på 49 cm, var der 2 små hundestejler i maven.

 

© Copyright 2019 / All Right Reserved

www.allans-medeside.dk

Mvh.. Allan Nielsen