Guldfisk Bonanza i oktober !!

Lækkert fiskeri på den korte pole..

Oktober 2013

Fredag efter arbejde var jeg en tur i en lille sø nede ved kæresten, hvor jeg ville slutte min magre medesæson af med lidt lækkert fiskeri efter mindre guldfisk og forhåbentlig også en eller flere af de lidt større fisk, nå men ankom til søen kl. 15 og havde knap 3 timers fiskeri til rådighed, så fandt et lækkert hjørne ved søen hvor efterårssolen havde stået og bagt tidligere på dagen, fik grejet sat op i en fart og valgte 2 forskellige taktikker en 3 og en 4 meter kortpole, den ene monteret med et følsomt 0,6 grams flåd med stålantenne og et 1 grams flåd med en ganske almindelig pvc antenne på den anden stang, foderet bestod af BigFish & Nr1 begge blandinger fra Browning og toastbrød til overfladen, agnen til løsfodring og på krogen var dåsemajs, maddikker og så de sidste carsters fra fryseren, der gik ikke længe inden fiskene kom ind på matriklen, og jeg fik hurtigt gang i de mindre modeller af guldfiskene, derfra kørte det som perler på en snor, indtil jeg smed en større fisk nok en karpe, Hmm det hele gik bare så vanvittigt / forbandet hurtigt at jeg slet ikke forberedt – Øv øv, derfra gik fiskeriet så bare ned af bakke så jeg kunne derfor ligeså godt pakke grejet sammen og gøre dagens fiskeri op.

Dagens tur gav samlet 251 fisk med en samlet vægt på 11,8 kilo, hvilket jeg er rigtigt godt tilfreds med her i den sidste halvdel af oktober, så nu var det bare med at komme hjem og få en kop varm kaffe.

Her en lille video med methoden: http://youtu.be/3tfswuelqvA

Aborrene var i hopla

Fanget på Mepps2 spinner

Oktober 2013

Aborre fiskeri er ikke noget jeg rigtigt har praktiseret i mange mange år, for bor desværre i et dårligt område i danmark hvor de ikke hænger på træerne, men har da flere gange tænkt at jeg skulle igang med dette spændende fiskeri, og havde fået et lille vindpust om en lille mose med en lille bestand af aborre og enkelte gedder i.

Armeret med min bedste stage i mit spinne sortimentet en Berkley SSGS Titanium på 9 fod 7-28 gram, som jeg syntes ville være passende til dette fiskeri, allerede i 4 kast var der fisk på og efter en kort fight kom der en fin aborre ind på ca 500gram som havde inhalerede mepps2 spinneren, så nu var forventningerne da en lille smule større, kort tid efter der kom et andet hug, og kunne mærke at den var lidt større, efter en fin fight kom den tæt nok til at jeg kunne sætte nettet ned under fisken og målt samt få knipset et par billeder før den blev genudsat - Vægten sagde 0,700kg og 38cm, fik en håndfuld mere, det sku sjovt på den lette gear.

Men alt i alt en rigtig god dag ved vandet hvor jeg helt sikkert har fået blod på tanden efter mere.

Efterårs stemning i Åen !!

Havørred på 48cm - Genudsat

Oktober 2013

Normalt fisker jeg ikke Åerne i oktober og november måned, da de fleste fisk allerede er farvede og igang ved gydepladserne, meeeeeen syntes alligevel at der lige kunne snige sig en kort tur ind i dette typiske danske ruskevejr, hvilket gav mig 4 fine fisk inkl. denne dejlige havørred som ligesom de andre fisk blev hurtigt genudsat igen, alle ørrederne tog en simpel Meeps 2 spinner fisket opstrøms..

Så som bonus idag en del trækkende og aktive fisk..

Genudsætningen kan ses her: http://youtu.be/i3w6fKY_eTo

Fototur til Viby Å

Virkelig flot arbejde

Oktober 2013

Den lille Viby Å / Bæk her på Vestfyn med udløb til Gamborg fjorden har nu endelig fået den sidste kilometer`s lige strækning lagt tilbage til sit naturlige slyngede og snoede forløb med en naturlig vandstrøm som igen kan varierer fra både stærk til en lidt mindre strøm.
 
Håbet med projektet er at få endnu bedre betengelser for: gydepladser til fiskene samt at få en masse fugleliv og en dejlig natur tilbage til området.
 
Video af lidt af åen kan ses her: http://youtu.be/PFV-NivziLw

Spejlkarpe på matchstangen !!

Heftig fight :-D

September 2013

Fiskeåret er ved at rinde ud for iår, og da jeg samtidig med ikke har været ret aktiv ved fiskevandene, var det simpelthen med at komme afsted denne søndag.

Valgte blev en mellem stor sø med ret mange forskellige arter i, men ville da helst kroge en af søens karper og helst en over de 5 kilo, vejret var faktisk rigtig dejligt og efterårsagtigt med en god vind, grå drivende skyer og små lokale regnbyger, jeg satte grejet og kassen med vinden lige i ansigtet og fiskede med en enkelt matchstang små 20 meter ude (dejligt nemt at styre) agnen idag var orm/majs både som cocktail og som agn hver for sig, jeg arbejdede konstant med matchstangen, det gav faktisk nogle pæne skaller og skimmers hele dagen med de største lige over 600-700 gram, men ved spisetid kom rykket med de lidt større fisk ind på pladsen, fik da pillet et par dem, bl.andet et par kilos karper samt denne fine spejlkarpe, efter den lidt hårde fight og uro i vandet, døde fiskeriet også ud.

Jeg nåede ikke mit mål på over 5 kilo, men det var forbandet tæt på, for vægten afslørrede nemlig det nøjagtige tal som sagde: 4,9 kilo.

Arrig Han-havørred !!

55 cm og 1,75 kg - Hjemtaget

September 2013

Fredag den 13. skulle Åen prøves på mit private Å-Stykke, og denne gang dyppes en orm (haveflue) men med den meget lyse himmel og lave vandstand gjorde nu fiskeriet ret svært, men fik dog listet 3 aborre ind og retur igen, ligeledes var en spætte i gang med at hakke i træet lige over hovedet på mig, jeg fik hurtigt øjenkontakt med den - Ha`Ha`den hakkede lystigt videre "EJ HVOR FEDT" jeg fortsatte osse mit igangværende fiskeri med at gå lidt længere nedstrøms på strækket og fandt en lusket skyggekant over ved modsatte bred, som ormen blev serveret lidt opstrøms til og bum flådet gik under, efter med en fin fight med rusk og flyveture kunne jeg nette denne Arrige og flotte Han-Havørred som havde en længde på 55 cm og 1,75 kg.

3 Havørreder på stribe !!

59 cm og 1,9 kg - Hjemtaget

September 2013

Smuttede jeg lige på en hurtigt tur til Åen for at teste igen den lille gennemløber(snurrebassen) og allerede i 3 kast klasker en arrig havørred på 50 cm og 1,2 kg på krogen, hold da helt op der er vist bid i dem i dag tænkte jeg !!, og bevæger mig længere nedstrøms og ser en fisk flytte sig og kaster et forsigtigt kast til den og bang så sidder der en lille fin fisk på 46 cm som får friheden igen, går videre og runder et blødt sving hvor jeg kan lægge et kast hen under et et udhængende træ og mærker med det samme et lille puf og vipper derfor lige engang med stang spidsen og BANG en lidt større havørred klasker nu på og hold da op sikke en ballade den kunne lave, men sikkert kom den dog i nettet en flot fisk på 59 cm og 1,9 kg.

Første overnatning efter karper i 2013

Fin lille klump :O)

September 2013

1.Tur i år efter de dejlige karper - Og bedre sent end aldrig, så fik sat titanen op og rigget 3 stænger til med method feedere og blandet foder som bestod af: 1 1/2 kg Beatin Mussel Mix og 1 1/2kilo bigFish fra tyske Browning tilsat lidt sort betonfarve og selvfølgelig 2 størrelser ørredpiller og dåsemajs og lidt delte og knuste boilies iblandet, på rigsene valgte jeg at montere de 2 stænger med gummimajs poppet up med gult skum, den sidste stang valgte jeg en popup gul neon boilies i 16mm fra franske Starbait, nu kunne rigsene endelig blive lagt ud på pladserne + fodret lidt uden om, derefter blev der godt nok muse stille og klokken nærmede sig hastigt 20,30 og kunne lige så godt hoppe i posen med en ret dejlig snurrende fornemmelse i mavsen, det skulle desværre vise sig at blive en ufattelig stille nat, så vendte mig bare om på den anden side og tog et par timer mere op af formiddagen, men pludselig bimlede mobilen og kæresten <3 var i røret og ville høre hvordan min nat var gået, og lige da jeg skulle til at fortælle om den meget stille nat begyndte den ene delkim af bibbe et par gange for derefter at gå over i et screaming take, iphonen blev smidt over i bedchairen og der var fast fisk ”WEEE FEDT” ikke den største model, den lille fine klump vejede 5,0 kg.

Genudsætning video her: http://youtu.be/KQEvZKSGATw

Blankfisk fra Åen !!

Vild fighter :-P

August 2013

Efter den dejlige og tørre sommer er det nu også dejligt at komme ind i den lidt køligere og mørke august, hvor man stadig skal man stå tidligt op eller gå sent i seng hvis man vil overliste en af havørrederne i åen, derfor valgte jeg denne aften at være klar ved åen kl 19,30.

Åen var lettere grumset med en ret svag strøm, perfekt til den ambulance farvede rapala wobler, desværre var da ikke nogen ørreder der viste interesse de første par timer,
først omkring kl. 21,30 da solen så småt ved gå ned ude i horizont en og jeg overvejede et kop kaffe, men fik pludselig andet at tænke på,
for en 5-6 meter nedstrøms hvor jeg stod der vendte en rigtig fin fisk i overfladen, næsten pr. automatik blev rapala wobleren lagt ud og drev ned på den anden side af hvivlen og nåede kun at dreje knap 5 gange på hjulet da en trykbølge rejste sig og SMAAASK !! vendte den med wobleren i mundvigen.

Jeg kunne føle hugget helt ned i håndtaget. Det var en fin fisk og
efter et lille spring susede den ellers nedstrøms i zig zag bevægelser, da den var ca. 20 meter nede begyndte den at så at bore sig ind kantgrøden og siv som jeg med nød og næppe fik den hevet ud fra, nu sad der så en ordentlig klat grøde hen over fiskens hoved nok derfor så den nok aldrig at nettet kom ind under den, kunne så gå på land og betragte den blanke havørred med friske havlus, vægten var 2,2 kg og 61 cm.

En god slutning på en herlig aften i august <3

Fin havørred aften i Åen !!

Selvudløserbilled :-)

August 2013

Årets første aftentur efter havørreder, vidste godt at vandstanden var lidt lav men når tiden nu var til det skulle linen sku' dyppes, jeg startede ud med flåd og haveflue (ORM) men der var absolut ingen strøm, så var gode råd dyre og valget stod nu mellem wobler, spinner, men det blev nu min lille snurrebasse fra OleG-Paint i den lette blanke udgave og en 2`er enkelt krog Resultatet blev 2 fine fisk hvoraf den ene fisk kom med hjem til webbergrillen med kæresten <3

Koikarperne i parrings-humør

Juni 2013

Jeg tog en lille tur til den lokale sø hvor koi karperne legede vildt med hinanden i grøden :-P

Video:
http://youtu.be/RYrQzPutmqY

Skælkarper i parring leg

Maj 2013

Min kæreste og jeg havde en kort fototur her i Maj måned til min private sø, hvor skælkarperne de legede voldsomt :-)

Video:
http://youtu.be/fpPkgsBE19I

1 Times medefiskeri

Maj 2013

Så blev der endelig tid til at komme ud på medetur nr. 2 i år !!!, valget gik på at prøvefiske et stræk langt oppe i odense Å systemet hvilket i dag var uden det store resultat, havde dog besluttet at der skulle lidt fisk i keepnettet i dag og inden det blev mørkt, så havde lige akkurat 1 time, det skulle gå lidt stærkt med udpakningen i det lille dejlige gadekær,
Stangvalget blev take A part i 11 meters længde, jeg startede med at fodre med 5 små foderkugler fyldt med madikker og pellets og majs.

Der kom hurtigt nogle småsudere og småkarper ind i foderingen som idag bestod af BigFish og Beatin Musselmix fra browning, efter en dejlig og skøn times fiskeri kunne jeg veje fiskene ind til 6,2 kilo.

Guld Græskarper

Guld græskarper som soler sig

Maj 2013

En lille foto/video tur til en meget privat mose, hvor karperne stod og solede sig i overfladen, var heldig at få lidt video af disse flotte Guld Græskarper.

Video:
http://youtu.be/bIghktrbAPo

Strømvands brasener fra Odense Å

Dejlig Forårsbrasen :-)

April 2013

Gennem facebook og min hjemmeside her er jeg kommet i kontakt med en mange forskellige personer som er meget intresseret i mit mede og specimen fiskeri, bl. andet Mikkel som her i denne historie kun er 14 år og måske en kommende medefisker, han ville meget gerne med ud på en medetur og kigge mig lidt over skulderen og måske lære lidt tricks !!

Så da Mikkel og undertegnede havde fastsat en dato og dagen den endelig nærmede sig, var vi topklar til vores første medetur i år, vi valgte at prøve på hans mors private stræk af odense Å, og knap 7 km fra udspringet ved arreskov sø hvor åen er forholdsvis smal, hvilket gør at strømmen løber lidt stærkere, vi fik hurtigt båret grejet de 800 meter ned til åen og fandt en fin plads i et U-sving, hvor åen den render rimeligt men hvor der samtidigt er et lavvandet område, der vil de trækkende brasen helt sikkert svømme op på det lave vand og stå og hvile sig, hvis nu strømmen skulle blive for kraftig, dagens udrustning bestod af feederstang og matchstang med stickflåd, Mikkel havde 2 spinnestænger med på dagens tur, jeg kunne hurtigt se at hans stænger var for kraftige til dette fiskeri, så han fik min lette bundstang, jeg gik og forsøgte mig med stickflådet en 2-3 timer dog uden held, da der ikke skete mere kunne vi lige så godt spise den medbragte madpakke, kaffe, sodavand og så gå til den igen, Mikkel kaster hurtigt feederstangen ud i den sparsomme fodring som bestod af blackmagic og GrandSlam fra Browning samt lidt majs og maddikker, og bang pludselig står Mikkel med sin første brasen fanget på bundmede på omkring 1,2 kg og glæden lyser ud af øjnene på ham, nå men så blev det min tur og der gik ca. 1 time inden jeg kunne sætte krogen i en fornuftig plade på 1,95 kg, og ja så var min tur pludselig også reddet, så kunne der lige blive drøftet lidt teknik osv. inden den næste fisk hugger og krøller bundmeden sammen, Mikkel griber stangen og kan lande en flot fisk på 2,1 kg efter foto bliver den hurtigt og forsigtigt genudsat.

Jeg vil godt sige tak for nogle dejlige timer sammen i den hårde og skarpe forårssol (og sige det er sku`godt fisket Mikkel) så mon ikke lidt af de kommende penge fra konfirmationen de bliver brugt på nyt medegrej  - Det tror jeg på..;-)

Lille video af mikkels brasen her: http://youtu.be/ZzLF5si2sN0

 

© Copyright 2019 / All Right Reserved

www.allans-medeside.dk

Mvh.. Allan Nielsen