Store brasen på bundmede

Fejlfri brasen på 3,6 kg

Brasen på 3,4 kg

August 2018

Har været forbi en større Jysk sø i starten af august, for at se om der stadig var liv i søen som for år tilbage, Jeg ankom ud på aftenen og fik feederstangen rigget op og klipset op på 30 meter distancen, med der skete godt nok ikke ret meget fiskemæssigt, altså ud over et voldsomt skybrud osv. Så ved 01,00 tiden krøb jeg i posen under parasollen,og stillede alarmen frem til 05,00, og håbede på at brasenerne havde fundet frem til mit dejlige foder.

En rigtig Brasen livret (kompostorm)

Men der skete nu heller ikke særligt meget de første par timer, kun enkelt skaller og aborre bød sig til, men brasenerne lod vente på sig, men så fik jeg et ret voldsom hug og spidsen på bundmedestangen krøllede totalt sammen, og en stor fisk var nu kroget, en lidt arret men ok brasen på 3,4kg kom sikkert ind over netkanten, næste fisk var lidt større, en flot og helt perfekt brasen på 3,6kg, og turen var reddet !!

De efterfølgende 3 timer følger 10 mindre fisk alle mellem 1-2 kilo, men efterhånden som solen kom rigtig frem forsvandt fiskene desværre, foderet på denne tur var (BigFish, IM7, BlackMagic) fra Browning tilsat sort betonfarve, døde maddikker, klippet orm samt majs

Knæk og bræk derude !!

Personlig rekord i Rudskalle / Guldbarre

Personlig rekord i rudskalle på 1400 gram (Lækkert)

Guldet bliver nøje beundret inden genudsætningen

August 2018

Før sommerferien skulle matchstængerne atter luftes, dette skulle foregå i en mellemstor sø, hvor jeg ankom til søen ved 10,00 og fik båret grej og box ud til den udvalgte standplads, samt fik de store matchflad monteret og klipset op på 40 meters distancen, fik fodret godt op med Bigfish, Nr1, Grandslam fra browning, samt tilsat lidt majs og maddikker.

Rudskalle klar til genudsætningen

Der gik 1 time inden skallerne indfandt sig på pladsen, og derfra så jeg mig faktisk ikke tilbage, på 4 timers sjovt fiskeri fik jeg skrabet 21 kilo gråskaller / rudskaller sammen i posen, med 2 fantastiske rudskaller på hele 850 og 1400 gram som de største i dag.

En fantastisk oplevelse at få lov til at betragte disse smukke guldbarrer.

Knæk og bræk derude !!

Video med største rudskalle kan ses her: https://www.youtube.com/watch?v=t5uZOoFzYa0

Springende sibirisk stør

Denne Sibiriske stør / kleppert sprang helt ud af vandet

Juli 2018

Jeg har forsøgt mig flere gange at overgå min gamle pr. I sibirisk stør, til min personlige artsliste bog men uden det store held.

Men i går efter 2 stk mindre russere lykkedes det at få en af de fisk jeg jagtede, nemlig en sibirisk vildbasse lige under de 20 kg, som samlede mit hairrig op med 2stk 20mm rubbi dubbi synkende bollies fra RadicalCarp, fisken startede med et langt udløb som jeg elsker det på det kraftige karpegrej.

I samme sekund som jeg løftede stangen og ville indhente lidt line, sprang / væltede den fuldstændigt fri af vandet, vanvittigt at se sådan en kleppert komme ud af vandet, må godt nok indrømme at det blir man aldrig træt af at se på, (ærgeligt at videokameraet ikke snurrede i baggrunden) for hele 3 gange var han oppe, men til sidst slap kræfterne op og den gled ind over pressingen og kunne præsenteres for fotografen, og en hurtig vejning, og derefter at blive genudsat igen – Feeeeedt !!

Knæk og bræk derude !!

Hårdtfightende Beluga stør

Velpolstret og godt kæmpende beluga stør

Juni 2018

Efter en dejlig polterabend i vejle, var det nu også rart med en fisketur dagen derpå ned til størbasserne, men der var desværre proppet med fiskere på "guldkysten" idag, så jeg valgte at satse hele butikken oppe på det lave vand, hvor der ikke er mange der har fået hul på bylden iår, og da det samtidig blæste en halv pelikan direkte ind i ansigtet måtte det absolut kunne sætte skub i lidt fisk.

Og fiskeriet var da også overraskende godt, og et par mindre russere & adriatiske stør var inde på måtten og vende, Jeg sluttede aftenens sats af med denne grove & hårdt fightende beluga stør på hele 33 kilo, som efter et par hurtige fotos og beundrings tid, genudsatte jeg skønheden igen, og må da også indrømme at den havde gjordt min arm ret slatten, men det tager man nu gerne med – Dagens agn på hair riggene var Rubbi Dubbi bollies fra Radical Carp, samt store 24mm hulpellets.

Knæk og bræk derude !!

Forsigtige Specimen karusser

Fantastisk karusse dubble på 8,4 LB (Begge PR rekorder)

Juni 2018

Her kommer historien om 2 af mine bedste karusse sessions nogensinde, begge dage startede jeg fiskeriet i mosen kl. ca. 04,30, efter pladsen blev fodret op med (1 del Tench, 1 del GrandSlam, 1 del Bigfish) fra Browning samt tilsat lidt rød foderfarve, erfaringen siger mig at karusserne elsker det, stangen var en takeApart stang i 11 meters længde, og et lille følsomt 1grams flåd, som skulle instilles 110% korrekt og en 12`er spadekrog på forfanget.

Årets største karusse vejede hele 1,9 kg - Og ny PR

Rudskallerne var hurtigt på pladsen begge dage, og det tog ikke lang tid før de første par kilo lå i keepnettet, der gik ca. 1 time før jeg krogede en god fisk, og Tappen med hollow elastikken flexede i MAX og jeg kunne ikke flytte bæstet, måske en grov karpe, der bare rystede lidt på hovedet og krogen slap... Øv Øv

Årets flotteste karusse som fik vægten op på 1,85 kg

Men fiskede bare videre, og inden længe havde en anden stor fisk igen taget mit majskorn, og efter lidt "tov"trækkeri kom fisken ind over netrammen, fisken blev vejet til 1,85 kg, så var morgenen sådan set reddet, men det skulle blive endnu bedre, for søreme om jeg ikke krogede endnu en velvoksen fisk, og en grov bredside af en stor karusse brød overfladen og efter en frisk fight, kunne denne også glide ind i fangstnettet, 1,9 kg sagde vægten.

Fantastisk karusse kugle på 1,55 kg

Et par dage efter skulle mosen atter have et skud med samme setup, dette gav 3 fine fisk over kiloet, men ingen fisk overgik dog dem fra den forrige tur, derfor blev der gjort status og fiskene havde følgende vægte: 1,15 – 1,2 – 1,55 – 1,85 - 1,9 kg – 2 nye PB rekorder / Weeeeeee

Knæk og bræk derude !!

Video med den største karusse kan ses her:
https://www.youtube.com/watch?v=O-nDdogSh_k

Suderfiskeriets Magi - Del 2

Min største suder iår indtil videre er på 2,8 kg

Suderbasse på 2,65 kg

Juni 2018 - Del 2

Jeg havde et par rigtig dejlige og hyggelige suderture i 2 forskellige vande i juni måned, på begge ture ankom jeg kl. 04.00, hvor søerne lå helt stille og så ret så indbydende ud, i samspil med mosens Nattergal som pludrede lystigt løs og natuglens tuderi – Simpelthen Fantastisk.

Dejligt suderfiskeri gav - 11,7 kg

Del 2 - Fodringen jeg benyttede var en god blanding af (bigfish, GrandSlam, Tench) fra tyske browning, dertil tilsat lidt hampefrø, majs. Stangen var selvfølgelig min 25 år gode og gamle & trofaste ven, min shimmano Twinpower matchstang med rigtig mange fisk på samvittigheden.

Morgenens fiskeri gav 5 suder på: 2,8 - 2,65 - 2,35 - 2,0 - 1,9 kg

Med en samlet total vægt på 11,7 kg.

Knæk og bræk derude !!

 


 

Suderfiskeriets Magi - Del 1

Største suder denne morgen var 2,5 kg

Totalt flexxxx on

Juni 2018 - Del 1

Jeg havde et par rigtig dejlige og hyggelige suderture i 2 forskellige vande i juni måned, på begge ture ankom jeg kl. 04.00, hvor søerne lå helt stille og så ret så indbydende ud, i samspil med mosens Nattergal som pludrede lystigt løs og natuglens tuderi – Fantastisk.

En glad suderfisker med 17,25 kg

Del 1 - Fodringen jeg benyttede var en god blanding af (bigfish, GrandSlam, Tench) fra tyske browning, dertil tilsat lidt hampefrø, majs. Stangen var selvfølgelig min 25 år gode og gamle & trofaste ven, min shimmano Twinpower matchstang med rigtig mange fisk på samvittigheden.

Morgenens fiskeri gav mig 8 suder på: 2,5 - 2,4 - 2,3 - 2,25 - 2,0 - 2,0 - 2,0 - 1,8 kg.

Med en samlet total vægt på 17,25 kg.

Knæk og bræk derude !!

Skønt ferievejr gav hvid stør

En klasse dinosaur på 29 kg (Hvid stør)

Farveller til dig min ven

Juni 2018

En helt igennem fantastisk maj måned både hvad angår vejret, men såmen også med diverse medefiskeri, hvor både rimter, sudere, karper & karusser har ståret for nogle seriøse sats, hvilket da også har båret god frugt - Men mere om det senere.

Denne eftermiddag blev brugt i Blue Rock, hvilket var den første tur dertil i år, vi ankom præcis kl. 16 og fik kastet agnene i vandet, desværre bød fiskeriet på noget ret svært fiskeri pga. varmen, meeeen det lykkedes m...ig dog til sidst at få overlistet og fightet en helt perfekt dinosaur bæst, af en hvid stør på 29 kg og (Ny Pr.) i en særdeles god kondition, ind over pressingen / måtten til en hurtig fotosession og retunering - Fisken tog en ø25mm pellets.

Knæk og bræk derude !!

Karper = Verdens bedste vækkeur

Fantastisk højrygget skælkarpe bandit

En Fisker og hans Targetfisk

Maj 2018

Det gode vejr lokkede mig atter ud i det fri for at nyde stilheden og sove under åben himmel og med kun en simpel parasol.

At man så tilmed bliver vækket til verdens bedste vækkeur (skrigende Delkim bidmelder) gør absolut ikke noget når når man derefter sikkert kan lande sæsonens største karpe indtil videre, en helt igennem perfekt og jomfrulig skælkarpe, methoden var en Rubbi dubbi 20mm bollie.

Knæk og bræk derude !!

Grov rimte igen fra Odense Å

Grov rimte igen fra den dejlige Odense Å

Aftens samlede fangst

Maj 2018

Endnu en fyraftens tur iår til vores dejlige Odense Å, i jagten på rimterne, som bare er svære at lokalisere (ihvertifald for mig), hvor befinder stimerne sig i april og maj måned ?? for det er til tider kun enkelte fisk som dukker op under det almindelige medefiskeri.

Denne aften var det en 7 mtr polestang & en matchstang der blev medbragt, og godt med maddikker og majs, 1/2kg bigfish & 1/2kg blackMagic, fiskeriet var ret fornuftigt med både skaller og pæne aborre, men aftenens fiskeri sluttede af med dette pragteksemplar af en grov rimte på 2,35 kg og 53 cm.

Nu bliver det skønt med en uges ferie ><)))*>

Knæk og bræk derude !!

Græskarpe BonanZa

Turens største Græskarpe

Græskarpen landes stensikket

Maj 2018

En dejlig eftermiddags medetur med kæresten til en lille sø, kun udrustet med en matchstang & et waggler flåd, håbet i dag var at fange årets 1 græskarpe, men på grund af en alt alt for stor skalle bestand de forgående år, har de altid været meget svære at komme i kontakt med uanset agnvalg.

Men iår var skallerne pludselig pist borte, og jeg kunne nu komme til bunden, dagen gik nu helt fantastisk og jeg fik listet 3 græskarper ind på henholdsvis.

(3,4 - 2,3 - 1,4) kilo.

Knæk og bræk derude !!

Video med Græskarpe:  https://www.youtube.com/watch?v=1775PHVcLgY

Genudsætning af 3 stk: https://www.youtube.com/watch?v=RR7bKTdnDAk&t=14s

Smutur til Karusse & Sudersøen

Maj 2018

Smuttur til en lokal sø, hvor der lige skulle fældes lidt budskads og grene først inden fiskeriet kunne komme igang, fiskede med en 9,5 meter takeApart stang og et lille flåd under 1 gram, fiskeriet kørte heldigvis pænt jævnt de 2 timer jeg havde til rådighed, jeg sluttede med ialt 6 kilo fisk.

(Guldfisk, karusse og sudere)

Knæk og bræk derude !!

STOR Rimte fra Odense Å

Efter 25 års intens jagt er det nu endelig lykkedes.. Jahuuuu

April 2018

Efter at have fulgt med i de sjællandske specimenfiskere og deres fine præstationer ved da klassiske åer med store rimter, rykkede det for vildt i fingerspidserne hos mig også, så efter 5 ture til både en sydfynsk Å samt til Odense Å, lykkedes det mig endelig på denne eftermiddag / aften medetur sidst i april at ramme et par fisk.

Rimte på 1,5 kg desværre en ret arret kriger

Ankom til Åen kl. 16,00 og fik gearet sat op, og fik fodret med ca 0,5 kg forfoder, samt løsfodret lidt med både majs og maddikker, tiden gik og gik og først efter knap 2 timer kom det første hug - 1stk havørred smoldt, derefter skete der nada, først da solen begyndte at dykke ned bag de store træer på den modsatte side, kom der et skvulp midt i åen ca. 20 meter nedstrøms, var det en gedde, havørred, eller den rimte jeg nu jagtede så inderligt.

10 min senere vendte der en endnu en fisk lige midt i min fodring, og må jeg indrømme jeg rystede sku lidt på hænderne (Hvis det nu var en…..) 2 min senere gik flådet så under og en meget arret rimte på 1,6 kg kom ind til indspektion, nå men minutterene gik inden flådet atter dykkede, og jeg kroger denne gang en meget stor fisk, som senere skulle vise sig at være en ny Pb. rekord (Weeeee) en jagt på 25 år var nu realiseret, en fantastisk grov rimte basse på 2,5 kg og 55-56cm, som straks skulle dokumenteres med 5 billeder, og hurtig genudsætning.. Alt i alt en dejlig aften ved Åen.

Knæk og bræk derude !!

Video med rimten: https://www.youtube.com/watch?v=J6fhshiGxXU

Fantastisk (Ghost) Koikarpe

Fejlfri koikarpe (Ghost)

En Fatty Koikarpe

April 2018

Forårstur efter småkarper i en af vores små lækre fynske moser, hvor jeg idag valgte at fiske med 9,5 meter takeApart, 1 grams gennemløbs flåd og en 10`er krog, både foder, pellet, majs korn blev cuppet ud idag, krogagnen var atter den helt almindelig majs eller en orange trutti futti majs på krogen,

Vejret var tilmed dejligt stille og behageligt.

Bedste fisk idag blev denne flotte og helt igennem perfekte gule Ghost koikarpe på 1,6 kilo som kom op og vende, og selvfølgelig skulle den da lige hyldes med lidt foto og lidt video session, så alt ialt en dejlig medetur med en rimelig aktivitet på fiskepladsen, de 3 timers fiskeri sluttede med et samlet keepnet på cirka 10 kilo, med en vifte af fisk i alle størrelser.

Desværre glemte jeg at tage billeder af keepnettet denne gang.

Knæk og bræk derude !!

Video med en koikarpen: https://www.youtube.com/watch?v=v0tupyvfxYU&t=4s

Påsketur i Odense Å

Turens største brasen var 2,75 kg

April 2018

Årets første medetur blev i påskeferien og til den lokale Odense Å, hvor jeg fandt mig en dejlig plads ikke langt fra bilen, med god plads til takeAparten i 11 meter og med god plads bagved til at køre stangen tilbage, uden at komme i karambolage med diverse hundeluftere, cykelister.

Riggede først 2 kits op med almindelig runde poleflåd i størrelse 6 - 8 gr, men strømmen var desværre alt alt for kraftig pga. (Smeltevand & Regn) derfor valgte jeg at montere 2 Cralusso torpedo plade flåd op i 10 -12 gr, det gik straks bedre og bunden kunne nu holdes.

Endnu en af Åens flotte 2+ kg fisk

Mit foder var 1del BigFish og 1del River samt 1del ler igen fra tyske browning, fiskene var som altid lang ret tid om at indfinde sig i foderet, efter en god times tid eller 2 kroger jeg en rigtig fin rimte over 2 kg, som desværre trak min elastik ud i max nedstrøms, samtidig med kom der sku` en gren/busk hastigt drivene lige i retning mod både flåd og rimte, grenen satte sig og fortsatte nedstrøms og linen knækkede, for kunne ikke følge med fisken pga. Et træ til højre for mig (Pis Pis)

Nærfoto af mit cralusso flåd

Mit foder til turen var 1del BigFish og 1del River samt 1del ler fra tyske browning, fiskene var som altid rigtig lang tid om at indfinde sig i mit foder, men efter en times tid eller måske 2 kroger jeg en rigtig fin rimte over 2 kg, som desværre trak min elastik ud i max nedstrøms, samtidig med kom der sku` en gren/busk hastigt drivene lige i retning mod både flåd og rimte, grenen satte sig og fortsatte nedstrøms og linen knækkede, for kunne ikke følge med fisken pga. Et træ til højre for mig (Pis Pis)

 

Men op på hesten igen, de følgende 3 1/2time gav mig 7 flotte og stærke Å-brasner alle over 2 kg og største fisk på 2,75 kg og en total vægt på 15,75 kg - Dejligt med en masse frisk luft.

Knæk og bræk derude !!

Video med en fin brasen: https://www.youtube.com/watch?v=EcRbn9opR6U

Video med cralusso flåd: https://www.youtube.com/watch?v=xZ2S7N1g6c8

 
© Copyright 2020 / All Right Reserved
 
Mvh. Allan Nielsen